27 Temmuz 2007 Cuma

pizza


portakal ağacından aldığım bu tarifi dün akşam denedim çok severek yedik umarım sizde beğenirsiniz
malzemeler:20gr yaş maya(1 küçük paketin yarısı)1tk tuz ,1tk,şeker,1 su bardağından az eksik ılık su2,5 bardak un,100 gr yumuşamış margarinüzeri için: 1 kaşık domates salçası 1 kş salça,1\2 çay bardağısu,200 gr rende kaşar peynir,2-3 tane halka kesilmiş siyah zeytin,2-3 tane biber,2 tane sosis,yarım kangal sucuk,2 tane kabukları soyulup halka halka doğranmış domates zevkinize ve isteğinize göre malzemeler değişebilir
yapılışı: maya ılık su tuz şeker yağ ve un u katarak çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz
ben bu hamuru ekmek yapma makinesinin hamur hazırlama bölümüyle yaptım çok rahat oldu hemde ağzını kapatıp mayalatmam gerekmedi kendi mayaladığı için ama elde yapanlar mutlaka hamuru yoğurduktan sonra ağzını sıkıca kapatıp ılık bir yerde 20 dk kadar mayalatmaya bırakmalılar
yada ekmek hamuruda kullanabilirsiniz
mayalandıktan sonra yaklaşık 32 cm lik yuvarlak tepsiye elimizle yaydırıp hamuru yerleştiriryoruz( bu yerleştirme işlemi rahat olması için elinizi ya su yada yağ ıle ıslatıp ta yapabilirsiniz)üstüne slça ve ketçağ karışımını sulandırıp bir fırça yardımıyla sürüyoruz kaşar hariç tüm malzemeleride üstüne yaydırıp 175 derece fırına veriyoruz pişmesine az kala çıkarıp üstüne kaşarda serpiyoruz kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında tutup çıkarıyoruz sonra da afiyetle yiyiyoruz : )

Hiç yorum yok: