9 Temmuz 2007 Pazartesi

mantarlı patates









bu oktay ustanın tariflerinden biri çok lezzetli ve değişik bir tarif eşim , komşularım hatta çocuklar bile çok sevdi görüntü olarakta sofrada çok şık duruyor ramazanın yaklaştığı şu günlerde etin yanına yapabileceğiniz şık ve lezzetli bir yemek misafirlerinizin çok hoşuna gidecektir








malzemeler: 1 kavonoz konserve mantar,1 tane orta boy soğan 2 tane etli kırmızı biber ,5-6 tane büyük boy batates,1 kase kaşar peyniri rendesi,2 -3 kaşık tereyağ,4-5 kaşık zeytinyağ,tuz karabiber




yapılışı:patatesleri önce haşlıyoruz onlar haşlanırken diğer yanda mantarları küçükse ortadan ikiye irice ise dörde bölüyoruz bir tavaya önce yağı sonra mantarları sonrada küp küp doğradığımız soğanları en sonda uzun uzun doğradığımız biberleri atıp kavururyoruz bu işlem 10 dk kadar sürüyor


diğer yanda haşladığımız patatesleri kabuklarından ayırıp sıcakken püre haline getiriyoruz içine tuz karabiber ve isteğe göre diğer baharatlarla tatlandırıp borcama bastırarak yerleştiriyoruz










yerleştirdiğimiz patateslerin üstüne teryağımızdan azar azar katı olarak koyuyoruz onun üstünede mantarlı harcımızı döküyoruz en üstede rendelenmiş kaşarpeyniri serpip fırına veriyoruz 5- 10 dk kaşarlar eriyene kadar fırında tutup sıcak sıcak servis yapıyoruz AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: