5 Temmuz 2007 Perşembe

basit kurabiye



çok basit ani bir misafir geldiğinde kolayca yapabileceğiniz bir kurabiye tarifi kapalı kapta uzun sürede muhafaza edilebilir üzerine ben şeker ve ceviz karışımı koydum siz fındık yada daha farklı şekilde de süslüyebilirsiniz




malzemeler:1 tane 250 gr lık katı yağ(yada tereyağ daha lezzetli oluyor oda sıcaklığında olacak),1 yumurta (sarısı içine akı üzerine),1 çay kaşığı karbonat,12 yemek kaşığı toz şeker,1 çay bardağı yoğurt,aldığı kadar un


üzerine:1 çay bardağı şeker (isteğe bağlı üst malzeme değişebilir)


yapılışı: yumurta akı hariç tüm malzemeleri harmanlıyoruz hamur biraz zor toparlanabilir yağ yumuşak olursa daha kolay olur her zamanki gibi kulak memesi yumuşaklığında olacak ceviz büyüklüğünde az daha büyük parçalar koparıp elimizle şekillendiriyoruz daha sonra önce yumurta akına daha sonrada şekere bulayıp tepsiye diziyoruz aralıklı dizelim çünkü oldukça genişliyor 170-180 derece fırında üstü kızarmamasına dkkat ederek pişiriyoruz AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: