,
malzemeler:400 gr kuzu kuşbaşı,4 tane patlıcan,1 orta boy kuru soğan,1 tane limon,75 gr margarin,tuz karabiber,1çorba kaşığı domates salçası
beşamel sos için:500gr süt,1,5 fincan un,1/4 paket margarin
yapılışı:bir çatal yardımıyla çeşitli yerlerinden deldiğimiz patlıcanları ya ocakta yada fırında közliyelim diğer yanda margarini tencere koyup eritelim ince ince kıydığımız soğanları ilave edip pembeleştirelim sonra üstüne etleri ilave edelim etler suyunu çekinceye kadar kavuralım etler suyunu çekince 1-2 dakika daha kavurup salçasını baharatını ilave ederek karıştıralım az miktar su ilavesi ile etleri pişirelim
pişirdiğimiz patlıcanları kabuklarını soyup içinde limonlu su olan kapta soyma işlemi tamamen bitene kadar bekletelim sonra robottan geçirip püre yapalım
başka bir kapta unu margarin yağında sarartmadan kavurup içine sütü ilave edelim boza kıvamına gelinceye kadar pişirip içine püre haline getirdiğimiz patlıcanlarıda ilave edelim tuzunu ve karabiberini de atıp tatlandıralım koyu kıvama gelene kadar pişirelim
servis tabağına bir porsiyon beğendiden koyup ortasına da eti koyup servis yapalımAFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder