4 Temmuz 2014 Cuma

Patates Çanağı

MALZEMELER

1-  1 kilo patates
2-  300 gram kıyma
3-  Bir iri soğan
4-  2 çerliston biber
5-  yağ
6-  tuz
7-  kırmızıbiber
8-  su
9-  2 kaşık salça

YAPILIŞI

Patatesler soyulup ikiye bölünür ortası kabak oyacağı ile   oyulur. Patatesin de kısmi hafif kesilerek dik durması sağlanır oyduğumuz patatesler yağda hafifçe kızartılır başka bir kapta soğan sotelenir üzerine yeşil biber küçük küçük doğranır ve ilave edilir . Birkaç dakika kavrulur üzerine kıyma atılır oda kavrulur en son 2 kaşık salça katılır onunla da biraz kavrulur.  iç harcımız hazır kızarttığınız patatesler tencereye dizilir iç harç ile içleri doldurulur ben patateslerin içinden oyduğumuz diyer patatesleri de  kızartıp tencerenin ortasına ilave ettim üstünede kavurmuş olduğum kıymadan koydum en son yarısını biraz geçip su ilave edip orta ateşte pişirdim

AFİYET OLSUN ...

HAYIRLI RAMAZANLAR ...

Hiç yorum yok: