27 Ocak 2008 Pazar

tavuklu börek

bu böreği hafta sonu görümcemde yedik bildiğim kadarıyla size tarif etmeye çalışacağım
yapılışı:dört(üç demiştim ama dört taneymiş) yufka büzüştürülerek üst üste dizilir hiç bir şey sürmeden fırına verilip hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Ayrı bir yerde bir tavuk gögüsü yada budu haşlanır etleri tiftiklenir suyuda ayrı alınıp süzülür börek kızarınca üzerine tavuk suyu gezdirilir çok dökmeyin lapalaşmasın üzerinede tavuk etleri serpiştirilir en üstünede sarımsaklı yoğurt yapılıp dökülür en sonda tereyağ ve kırmızı biber yakılıp üzerine gezdirilir çok değişik ve lezzetli bir börek AFİYET OLSUN
ÖNEMLİ NOT:TAVUK SUYU İLE BÖREKLERİ ISLATIRKEN ÇOK TAVUK SUYU DÖKÜLMEYECEK AZ ISLANMASI YETERLİ YOKSA HAMUR OLABİLİR

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor, tadı mantıya benziyor mu bilmiyorum ama bana öyle geldi.Yapanların ellerine sağlık yiyenlere de afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Degisik ve lezzetli tarifi eksik kalmis. Bu borek cok da kolay. Benim gibi hem yapimi kolay hem de ayni zamanda lezzetli tarifleri sevenler icin ideal. Ustune ustluk saglikli da gorunuyor. Denemem lazim.

sevda sofrası dedi ki...

yorumlar için teşekkürler zeynep ve hatice bencede denemelisiniz çok lezzetli oluyor mantıdan bir farkı tavuk suyunun ve etinin verdiği lezzet