19 Ekim 2007 Cuma

TUZLU MAHLEPLİ KURABİYE


BU TARİFİ BLOG UNU ZEVKLE TAKİP ETTİĞİ ZEHRA50 KARDEŞİMDEN ALDIM ÇOCUKLARIM ÇOK SEVDİ UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ

Malzemeler;

1 su bardagi siviyag

1 su bardagi margarin (ben tereyagi kullandim)200gr

1/2 su bardagi yogurt

1/2 su bardagi sut

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatli kasigi seker

1 cay kasigi tuz

1 kilodan 1 su bardagi eksik un

1 corba kasigi mahlep

üzeri icin hashas,susam

Yapilisi;

Hamur kabina unelenip ortasi havuz gibi acilir cok yumusak margarin,siviyag,yogurt,sut,yumurta aklari kabartma tozu,tuz,seker ve mahlep konup guzelce yogrulur yumusak bir hamur elde edilir hamur bir merdane yardimi ile 1 cm kalinliginda acilip kurabiye kaliplari ile kesilir uzerine yumurta sarisi syrylüp susam ,hashas serpilir önceden isitilmis 200c lik firinda alti ustü kizarana kadar pisirilir.soguyunca servis yapilir.

Hiç yorum yok: