19 Ekim 2007 Cuma

HASANPAŞA KÖFTE

malzemeler

köfte malzemeleri:

    • 500g kıyma
    • 1 baş kuru soğan
    • 2 yumurta
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • tuz
    • karabiber
  1. püre malzemeleri:
    • 4-5 patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yumurta
    • yarım su bardağı süt
    • tuz,K.biber
  2. salçalı su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 su bardağı su

hazırlanması:

1. püre için patatesleri soyup, haşlayın. püre yapın. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleyin. yumurtayı ilave edip karıştırın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyun püreniz hazır

2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.(çukurları biraz derin ve büyük yapın pişerken kapanıyor) köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

3. fırından çıkarıpköftenin çukurlarına 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.

4. çıkarıp en son üstüne kaşar rendeleyip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına verin

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: