20 Şubat 2011 Pazar

kat kat börek





Bu börek doğum gününde ve bu günlerde sık sık yaptığım kurtarıcı bir börek tutması garanti lezzetli bir börek.

En güzel yanıda hazırladıktan sonra pişirmeden dondurucuyada atabiliyorsunuz.

Malzemeleride çok az ve evde bulunan malzemeler.



Malzemeler:


  • 1/2 paket margarin

  • 1/2 bardak su

  • 1 kg yufka

  • istediğniz iç malzeme

Yapılışı: Yufka alınır tezgaha konur .Yağ eritilir ,eriyince içine su konur.bu karışım yufkanın her yerine sürülür.yufka şekildeki gibi kare şeklinde katlanır



karenin bir ucuna iç harç konup rulo yapılır,dört parmak genişliğnde dilimler şeklinde kesilip üzerine yağlı karışımdan sürülür.180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok: