21 Haziran 2007 Perşembe

muhallebili kurabiye



muhallebili kurabiye

hamuru: 1 paket 250 gr lık katı yağ(dışarda bekletilip yumuşamış olacak)ve aldığı kadar un

muhallebisi: 2 su bardağı süt ,2 yemek kaşığı mısır nişastası,3 yemek kaşığı toz şeker

üstüne: pudra şekeri

yapılışı: önce muhallebiyi hazırlamamız gerekiyo soğuması için sütü şekeri nişastayı güzelce çırpıp ocağa alıyoruz orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz soğuyunca muhallebi iyice katı bir hale geliyor

ayrı bir kapta yağı un la birlikte yoğuruyoruz unu kulak memesi yumuşaklığında olana dek hamura ilave ediyoruz hamurumuz hazırlandıktan sonra ceviz büyüklüğünden az fazla parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ortasına bir tatlı kaşığı muhallebi koyup bohçe şeklinde katlıyoruz 175 derece fırında pişiriyoruz (üzeri kızarmıyacak) pişer pişmez üstüne bolca pudra şekeri serpip servise sunuyoruz yiyenlerin mutlaka ikinci defa isteyecekleri bir tarif bence mutlaka deneyin AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: