22 Nisan 2007 Pazar

paça


hayır o bildiğiniz çorbası olan değil arkadaşlar bu özellikle ramazanda yaptığımız sıcakcak yenen arnavutlara mahsus bir aparatif malzemeler: 3 kaşık un (dolu dolu) 3.5 kaşık yoğurt(dolu dolu) 2 yumurta 3 kaşık sirke et yada tavuk suyu üstüne: kırmızı biber ve bir parça tereyağ ve tavuk eti yapılışı :tavuk suyu hariç diğer malzemeleri rondodan güzelce geçiriyorsunuz sonra bir tavaya alıp içine et suyunu azar azar katıyorsunuz koyu birvam olanadek içine et suyu yada tavuk suyu katkısı yaparak pişiriyorsunuz muhallebi gibi koyu olacak ama sonradanda hafif koyulaşıyo bunuda unutmayın bir kaba döküyoruz üstüne teryapve kırmızı biber kavurup üstüne gezdiriyoruz en üstünede tiftiklenmiş tavuk eti serpip yiyiyoruz ay anlatırken bile ağzım sulandı ben çok severek yiyiorum ramazanda misafirlerim gelince mutlaka istiyorlar bakalım beğenecekmisiniz

1 yorum:

sevda sofrası dedi ki...

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM