içine: çekirdeği çıkarılıp ezilmiş hurma not: hurmalarınızın durumuna göre ezmek gerekmeyebilir. yumuşaksa yada sıcak suda ıslatarak yumuşamasını sağlarsanız çekirdeğini çıkardıktan sonra doğrudan kullnabilrsiniz. hamur malzemesi aldığı kadar unla ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılıp içine hurma koyulur. kapatılıp yuvarlanır hafifi yassı bir şekil vererek tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 200 derece hafifi pempeleşinceye kadar pişirilir AFİYET OLSUN
22 Nisan 2007 Pazar
hurmalı kurabiye(nefis)
içine: çekirdeği çıkarılıp ezilmiş hurma not: hurmalarınızın durumuna göre ezmek gerekmeyebilir. yumuşaksa yada sıcak suda ıslatarak yumuşamasını sağlarsanız çekirdeğini çıkardıktan sonra doğrudan kullnabilrsiniz. hamur malzemesi aldığı kadar unla ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılıp içine hurma koyulur. kapatılıp yuvarlanır hafifi yassı bir şekil vererek tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 200 derece hafifi pempeleşinceye kadar pişirilir AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder