22 Nisan 2007 Pazar

hurmalı kurabiye(nefis)

hamur malzemesi: 1 paket oda sıcaklığında margarin, yarım su bardağı nişasta, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ,1 paket vanilya ,yarım paket k.tozu ,aldığı kadar un
içine: çekirdeği çıkarılıp ezilmiş hurma not: hurmalarınızın durumuna göre ezmek gerekmeyebilir. yumuşaksa yada sıcak suda ıslatarak yumuşamasını sağlarsanız çekirdeğini çıkardıktan sonra doğrudan kullnabilrsiniz. hamur malzemesi aldığı kadar unla ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılıp içine hurma koyulur. kapatılıp yuvarlanır hafifi yassı bir şekil vererek tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 200 derece hafifi pempeleşinceye kadar pişirilir AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: