Gerekli Malzeme:
1 su bardağı köftelik bulgur
500 gr az yağlı kıyma(isteğe bağlı azaltılabilir)
1 rendelenmiş soğan
tuz karabiber
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 -1,5 su bardağı su
1çay bardağı un
kuru nane
Yapılışı:
Bulguru bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yarım saat bekleyin .derin bir kapta kabarmış bulgura kıymayı katın,rendelenmiş soğan tuz yoğurunve karabiberide ekleyip iyice yoğurun.Akopayçiçeği yağı ve salçayı tencerede kavurup su ilave edin,yoğurduğunuz harçtan parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın.Üzerine un serpip köfteleri dizdiğiniz tabağı sağa sola sallayıp fazla unu dökün.Kaynayan salçalı suya nane ekleyip köfteleri yavaş yavaş ilave edin ve bu suda fazla karıştırmadan tencereyi sağa sola sallaıp köfteleri pişirin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder