14 Eylül 2007 Cuma

cevizpare

malzemeler:
125gr tereyağ
1çay bardağı sıvıyağ,
2yumurta,
2çorba kaşığı nişasta,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
2 su bardağı un ,
iri ceviz parçaları(benimkiler pek iri olmasada: ) )
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su,
2-3 damla limon suyu
Yapılışı: yumuşak tereyağı ,sıvı yağ,pudra şekeri,nişasta, 1 yumurtanın tamamı diğerinin beyazı(sarısı üstüne sürülecek),vanilya,kabartma tozu,ve un yumuşak bir hamur yapılır.10 dk kadar dinlendirilir;daha sonra yuvarlak bezeler yapılır ve tepsiye dizilir bütün bezelerin üstüne iri ceviz parçaları yerleştirilir yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir

Şerbeti;önceden hazırlanır su ve şeker kaynatılıp biraz koyulaşması sağlanır indirmeye yakın limon ve vanilya ilave edilip kapatılır şerbet soğutulur,fırından çıkan sıcak tatlının üstüne dökülür (şerbet soğuk tatlı sıcak oacak) afiyet olsun

Hiç yorum yok: