11 Aralık 2010 Cumartesi

mantarlı kanat




Yeniden merhaba gene geç kaldım biliyorum ama fotoğraf makinamın azizliğine uğradım.Memory card dan resimleri atmak için gerekli aparat kayboldu alıp yeniden bilgisayara atana kadar işte bu kadar vakit geçti:) Aslında biz kanadı en çok yağda kızarmış seviyoruz ama hiç sağlıklı olmadığınıda bildiğimiz için böyle bir yemek uydurma gereği duydum çokta lezzetli oldu ;)

Malzemeler; Bir kilo tütsülenmiş kanat,2-3 tane patates,1 tane irice haavuç,1 -2 çarliston biber ,1 kaşık salça,çok az sıvıyağ ,10 tane kadar (daha fazlada olur)mantar ,1 tane irice soğan(küp küp doğranmış)

Yapılışı; Önce irice doğanmış mantarları yağda suyunu çekene kadar kavuralaım ,sonra suyunu çekince soğanı ve yeşil biberleri hafif kavuralım ,kavrulunca içine salçamızı atıp çok az da onu kavuralım.Az bir suyla salçayı açalım,sırasıyla havuç, patatesve yıkayıp süzdüğümüz kanatlarıda atıp birazda öyle ocakta çevirelim.en son sıcak suyumuzu hafif üstüne çıkacak şekilde verelim,ocağı kısıp yaklaşık 30 dk kadar( havuçlar yumuşayıncaya kadar)pişirelim.İçine baharat olarak az bir şey sarımsak (yada sarımsak tozu),karabiber ,tuz çok az da kimyon atalım .

Biz bu yemeği lezzetli bulduk kanatla yapılabilecek alternatif bir yemek hemde diyet yapanlar içinde uygun şimdiden AFİYET ŞEKER OLSUN!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

süper bir yemek tarifi teşekkürler..