25 Aralık 2010 Cumartesi

İrmik Helvası






Herkese iyi akşamlarrrrrr......
Akşam bazen canınız tatlı birşeyler çeker ya işte bizimde ara ara canımız helva çekiyor :) işte buda o günlerden birinin ürünü.İrmik helvası basit gözüksede aslında incelik isteyen bir tat,ölçüler tam olmaz ve yeterince kavurmazsanız pekte lezzetli olmuyor açıkçası.Bizdede bu helva sulu hoşmerim kıvamında sevilir .Bu vereceğim ölçülerle helva tam tutuyor kesinlikle tavsiye ederim!İsteğinize göre ölçüyü azaltıp arttırabilirsiniz.
Malzemeler: 1 bardak irmik,1,5 bardak şeker,1 bardak süt,1 bardak su, 1/2 paketten az tereyağ yada margarin ,1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı: Yağları tencereye koyun hafif cozurdayana kadar kızdırın sonra içine irmiği atıp hiç bırakmadan rengi açık kahverengiye dönene ve mis gibi bir irmik kokusu duyulana kadar kavurun.Ayrı bir yerde 1 bardak su ve 1 bardak şekeri bir iki taşım kaynatın ve içine sütü ekleyin(süt parça parça olmasın diye şekerle kaynatmıyoruz)Sütün ilk sıcağı çıkınca kavrulan irmiklerin üzerine yavaş yavaş yavaş dökün ocakta hafif göz göz oluncaya kadar beş dk kadar tutun .Kalan 1/2 bardak şekeride üstüne döküp tencerenin kapağını kapatın.Daha kuru bir helva tercih ediyorsanız ocakta birazdaha fazla tutabilirsiniz
AFİYET OLSUN:::....

Hiç yorum yok: