14 Aralık 2010 Salı

BELİ KIRIK

Patlıcanla yapılacak bir tarif ararken internette bu tarifi gördüm önce çiğ patlıcandan yapıldığı için biraz tedirgin oldum(çünki bizde çiğ patlıcan pek sevilmez)ama sonuç çok hafif ve güzeldi .hem etli hemde hafif bir yemek istiyorsanız bu yemek tam size göre.

Malzemeler; Ben iki patlıcan kullandım ,250 gr kadar kıyma ,1 soğan köftesine,1 soğan sosuna,2 dilim bayat ekmek ,az doğranmış maydonoz,tuz karabiber , 1-2 diş sarımsak,2 kaşık salça, 1 kaşık un, sıvıyağ,
önce kıyma bayat ekmek 1soğan rendesi 1diş sarımsak rendesi,maydonoz,karabiberle köfte hazırlıyoruz küçük yassı köfteler yapıyoruz
patlıcanlarıda kabuklarını soymadan( kalın olmasın)ince dilimler halinde koparmadan kesiyoruz ,kestiğimiz yerlere yaptığımız köfteleri yerleştiriyoruz böyleye beli kırılıyor :))
Bir tencerede az bir şey sıvıyağ ve bir kaşık unu kavuruyoruz .bir tane soğanı doğrayıp onuda kavururyoruz 2 kaşık salçayıda ekleyip biraz daha kavururyoruz,suyu yavaş yavaş ekleyip açıyoruz .patlıcanları bu sosun içine koyup üstüne bir bardak daha su ekliyoruz .kapağını kapatıp kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz .
salça sosuna 1 diş sarımsakta ilave edebilirsiniz.Biz beğendik bakalım siz beğenecekmisiniz :;

2 yorum:

Ürün Danışmanı dedi ki...

Önceden hafif közleyince de güzel oluyor. Ben sağlama alayım dedim :) Çok lezzetli görünüyor sizinki de ellerinize sağlık.. Birdahakine bende fotoğraflarım inş. Bu seferkine yetişemedim, bitti.. :))

sevda sofrası dedi ki...

Afiyet olsun beğendiğinize sevindim közlenebilirde ama orjinalinde çiğdendi beğenilmiş olması beni çok sevindirdi :)))