21 Şubat 2011 Pazartesi

Kapliş(kaplumbağa) salata



Bu salata hem görüntüsü hemde lezzeti bakımından çok beğenilen bir salata oldu,tarifi YETUR un yoğurtlu bulgur salatasından.(Bu arada yeturun tüm tarifleri benim için favori tavsiyeederim)
şeklide bir yabancı sitede görmüştüm ikisini birleştirince böyle güzel bir salata çıktı.Sizinde denemenizi tavsiye ederim.

Salatanın ismine gelince bizim bir kaplumbağamız var yıllardır bizimle inatla yaşıyor :) İnatla yaşıyor diyorum çünki onu çok ihmal etsekte sevdiğimizi anlayıp git gide büyüyor.Bu salatayı gören misafirlerde kaplumbağamız kaplişe benzetmiş olacaklar ki onun adını koydular salatamıza :) KAPLİŞ ailemizin beşinci ferdi :)
Şimdi gelelim tarifine:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur (1 su bardağı kaynak suda 3-5 dk dinlenicek)
  • 3 su bardağı yoğurt (tarifte 2 veriyordu ama ben biraz arttırdım)
  • 3 kaşık mayonez ( onuda arttırdım)
  • 1 demet taze soğanın yeşil kısımları
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • pulbiber,tuz
  • 2-3 tane salatalık turşusu
  • üzeri için 2 tane taze salatalık
  • 1 haşlanmış yumurta

Yapılışı:

sıcak suda beklemiş olan bulgurun içine yoğurt katılıp iyice karıştırılır,1-2 saat beklenir.

sonra mayonez ve ince kıyılmış yeşillikler tuz pulbiberde katılır. yuvarlak derin bir kabın dibi hafif ıslatılıp malzeme içine konur düz bir servis tabağına ters çevrilir.Üzerine kabuklarını soymadan salatalıklar dilimlenip konur,ayakları ve kuyruğuda salatalıktan yapılır.

Başı haşlanmış yumurtadan ,gözleri bir kaç çörek otundan burnuda kırmızı biberin en ucundan yapılır.Kapliş salatanız hazır AFİYET OLSUN

20 Şubat 2011 Pazar

kat kat börek





Bu börek doğum gününde ve bu günlerde sık sık yaptığım kurtarıcı bir börek tutması garanti lezzetli bir börek.

En güzel yanıda hazırladıktan sonra pişirmeden dondurucuyada atabiliyorsunuz.

Malzemeleride çok az ve evde bulunan malzemeler.



Malzemeler:


  • 1/2 paket margarin

  • 1/2 bardak su

  • 1 kg yufka

  • istediğniz iç malzeme

Yapılışı: Yufka alınır tezgaha konur .Yağ eritilir ,eriyince içine su konur.bu karışım yufkanın her yerine sürülür.yufka şekildeki gibi kare şeklinde katlanır



karenin bir ucuna iç harç konup rulo yapılır,dört parmak genişliğnde dilimler şeklinde kesilip üzerine yağlı karışımdan sürülür.180 derecede pişirilir.

Eren'in doğum günü

Hayırlı pazarlarrrrr......

Eren imin doğum günüydü geçenlerde Allah iyiki vermiş iyiki doğdun!!!!!!!!!!

Güzel bir okadar da yorucu bir gündü ;arkadaşım AYNUR doğum yaptı bir oğlu oldu bizde ziyarete gittik Hayırlı olsun cnm.Hem ziyaret hem ziyafet :) zor oldu tabi epey yoruldum.Değdi ama eren im çok mutlu oldu .

evet buda Eren in doğum günü sofrasııı.................








KARDAN ADAM PASTA















MİNİK PİZZALAR



ELMALI KURABİYE















BUDA KOMŞUM KADER İN YAPTIĞI FINDIKLI KEK



HAVUÇLU KABAK SALATASI















MİLFÖY TADINDA KOLAY BÖREK




KAPLİŞ SALATA



Menümüzde bunlar vardı .kısaca bahsedeğim inş.