29 Aralık 2010 Çarşamba

KURU ÇAYLI KURABİYE



İYİ GÜNLER.....
Yeni bir tarifle beraberiz.Bu nefis kurabiye tarifini DOST tv nin Acıdan Tatlıya programından aldım içinde kuru çay olması çok ilginç geldi ve denemek istedim gerçektende güzel bir tarifmiş favorilerim arasına girdi.
Sizinde denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
250 gr margarin
2 yumurta(birinin akı üzerine)
1çay bardağı. sıvıyağ
1 su bardağı pudra.şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
5 su bar. un(yaklaşık)
1 yemek.kaşığı.kuru çay
1 tane üçü bir arada.nescafe
kabartma tozu
vanilya
arzuya göre fındık veya ceviz
üzerini süslemek için toz şeker

Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yağı iyice yoğurun,diğer tüm malzemeleride katın en son azar azar un ilave edin kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
Yuvarlayarak şekil verin önce yumurta akına sonra isterseniz şekere bulayıp,önceden ısıtılmamış fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin bence çok hoş missss kokulu kurabiyeleriniz olacaktır.

25 Aralık 2010 Cumartesi

İrmik Helvası






Herkese iyi akşamlarrrrrr......
Akşam bazen canınız tatlı birşeyler çeker ya işte bizimde ara ara canımız helva çekiyor :) işte buda o günlerden birinin ürünü.İrmik helvası basit gözüksede aslında incelik isteyen bir tat,ölçüler tam olmaz ve yeterince kavurmazsanız pekte lezzetli olmuyor açıkçası.Bizdede bu helva sulu hoşmerim kıvamında sevilir .Bu vereceğim ölçülerle helva tam tutuyor kesinlikle tavsiye ederim!İsteğinize göre ölçüyü azaltıp arttırabilirsiniz.
Malzemeler: 1 bardak irmik,1,5 bardak şeker,1 bardak süt,1 bardak su, 1/2 paketten az tereyağ yada margarin ,1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı: Yağları tencereye koyun hafif cozurdayana kadar kızdırın sonra içine irmiği atıp hiç bırakmadan rengi açık kahverengiye dönene ve mis gibi bir irmik kokusu duyulana kadar kavurun.Ayrı bir yerde 1 bardak su ve 1 bardak şekeri bir iki taşım kaynatın ve içine sütü ekleyin(süt parça parça olmasın diye şekerle kaynatmıyoruz)Sütün ilk sıcağı çıkınca kavrulan irmiklerin üzerine yavaş yavaş yavaş dökün ocakta hafif göz göz oluncaya kadar beş dk kadar tutun .Kalan 1/2 bardak şekeride üstüne döküp tencerenin kapağını kapatın.Daha kuru bir helva tercih ediyorsanız ocakta birazdaha fazla tutabilirsiniz
AFİYET OLSUN:::....

14 Aralık 2010 Salı

PATLICAN SALATASI




Patlıcanı bulunca her şeyini yaptım :) buda salatası herkes almış bir ben kalmışım bu közmatiği almayan :) neyse bende aldım tamam oldu :) çok pratik ve kullanışlıymış 15 dk içinde patlıcanlarım ocakta hemde tertemiz közlendi sağolasın közmatik :)
Yapılışı, malzeme kısmını es geçtim tarifle birlikte vereyim.3 patlıcan kullandım(sayısı size bağlı)bunları közmatikte közledim,sonra pratik bir yöntem olarak közlenir közlenmez bir poşete koyup ağzını bağladım ve 10 dk böylece beklettim.Sonra kabuklarını soyup ince ince doğradım,içine 2 diş sarımsak doğradım,patlıcan başına bir kaşık yoğurt bir kaşıkta mayaonez koydum.1kaşık sıvıyağ tuz da atarak iyice karıştırdım çokkkkk lezzetli ve pratik bir salata oldu,bu tarifi fethiyeciğim den aldım sağol arkadaşım....

BELİ KIRIK

Patlıcanla yapılacak bir tarif ararken internette bu tarifi gördüm önce çiğ patlıcandan yapıldığı için biraz tedirgin oldum(çünki bizde çiğ patlıcan pek sevilmez)ama sonuç çok hafif ve güzeldi .hem etli hemde hafif bir yemek istiyorsanız bu yemek tam size göre.

Malzemeler; Ben iki patlıcan kullandım ,250 gr kadar kıyma ,1 soğan köftesine,1 soğan sosuna,2 dilim bayat ekmek ,az doğranmış maydonoz,tuz karabiber , 1-2 diş sarımsak,2 kaşık salça, 1 kaşık un, sıvıyağ,
önce kıyma bayat ekmek 1soğan rendesi 1diş sarımsak rendesi,maydonoz,karabiberle köfte hazırlıyoruz küçük yassı köfteler yapıyoruz
patlıcanlarıda kabuklarını soymadan( kalın olmasın)ince dilimler halinde koparmadan kesiyoruz ,kestiğimiz yerlere yaptığımız köfteleri yerleştiriyoruz böyleye beli kırılıyor :))
Bir tencerede az bir şey sıvıyağ ve bir kaşık unu kavuruyoruz .bir tane soğanı doğrayıp onuda kavururyoruz 2 kaşık salçayıda ekleyip biraz daha kavururyoruz,suyu yavaş yavaş ekleyip açıyoruz .patlıcanları bu sosun içine koyup üstüne bir bardak daha su ekliyoruz .kapağını kapatıp kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz .
salça sosuna 1 diş sarımsakta ilave edebilirsiniz.Biz beğendik bakalım siz beğenecekmisiniz :;

11 Aralık 2010 Cumartesi

mantarlı kanat




Yeniden merhaba gene geç kaldım biliyorum ama fotoğraf makinamın azizliğine uğradım.Memory card dan resimleri atmak için gerekli aparat kayboldu alıp yeniden bilgisayara atana kadar işte bu kadar vakit geçti:) Aslında biz kanadı en çok yağda kızarmış seviyoruz ama hiç sağlıklı olmadığınıda bildiğimiz için böyle bir yemek uydurma gereği duydum çokta lezzetli oldu ;)

Malzemeler; Bir kilo tütsülenmiş kanat,2-3 tane patates,1 tane irice haavuç,1 -2 çarliston biber ,1 kaşık salça,çok az sıvıyağ ,10 tane kadar (daha fazlada olur)mantar ,1 tane irice soğan(küp küp doğranmış)

Yapılışı; Önce irice doğanmış mantarları yağda suyunu çekene kadar kavuralaım ,sonra suyunu çekince soğanı ve yeşil biberleri hafif kavuralım ,kavrulunca içine salçamızı atıp çok az da onu kavuralım.Az bir suyla salçayı açalım,sırasıyla havuç, patatesve yıkayıp süzdüğümüz kanatlarıda atıp birazda öyle ocakta çevirelim.en son sıcak suyumuzu hafif üstüne çıkacak şekilde verelim,ocağı kısıp yaklaşık 30 dk kadar( havuçlar yumuşayıncaya kadar)pişirelim.İçine baharat olarak az bir şey sarımsak (yada sarımsak tozu),karabiber ,tuz çok az da kimyon atalım .

Biz bu yemeği lezzetli bulduk kanatla yapılabilecek alternatif bir yemek hemde diyet yapanlar içinde uygun şimdiden AFİYET ŞEKER OLSUN!