23 Kasım 2010 Salı

BULGUR TOPLARI













Çok uzun bir aradan sonra merhaba! çok ara verdim ama artık döndüm :)bu tarifin resimlerini yüklemek için çok uğraşsamda mutluyum . Tarifi LEZZET dergisinin kasım sayısından bakıp denedim ;pratik zahmetsiz bir tarif evde yemek yoksa ve aceleniz varsa bu tarif tam size göre.sadece topları yaparken biraz oyalıyor, yanınada bir makarna süperrrrr ....Şimdiden afiyet olsun&

Gerekli Malzeme:

1 su bardağı köftelik bulgur

500 gr az yağlı kıyma(isteğe bağlı azaltılabilir)

1 rendelenmiş soğan

tuz karabiber

yarım çay bardağı ayçiçek yağı

1,5 yemek kaşığı domates salçası

1 -1,5 su bardağı su

1çay bardağı un

kuru nane

Yapılışı:

Bulguru bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yarım saat bekleyin .derin bir kapta kabarmış bulgura kıymayı katın,rendelenmiş soğan tuz yoğurunve karabiberide ekleyip iyice yoğurun.Akopayçiçeği yağı ve salçayı tencerede kavurup su ilave edin,yoğurduğunuz harçtan parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın.Üzerine un serpip köfteleri dizdiğiniz tabağı sağa sola sallayıp fazla unu dökün.Kaynayan salçalı suya nane ekleyip köfteleri yavaş yavaş ilave edin ve bu suda fazla karıştırmadan tencereyi sağa sola sallaıp köfteleri pişirin .