19 Ekim 2007 Cuma

okul için bir kaç öneri



oğlımun beslenme saati için her bir veli sırayla ikram hazırlıyoruz bu hafta sıra bendeydi ve çocuklara bayram hediyesi tarzında yaptım ikramları pofuduk keklerden ve tuzlu kurabiyelerden küçük bir paket hazırladım biraz uğraşılı olsada çok şık durdular size fikir vermesi adına blog uma koymaya karar verdim bakalım beğenecekmisiniz

POFUDUK KÜÇÜK KEKLER


kek

4 adet yumurta

1 su bardagi toz seker

1 su bardagi sut

yarim su bardagi siviyag

3 corba kasigi yumuşak margarin

1 cay bardagi damla cikolata

1 paket kabartma tozu

aldigi kadar un

1 cay bardagi ceviz

Yapilisi;

Bir kaba yumurtalari kiriyoruz ve uzerine sekeri döküp mikserle güzelce cirpiyoruz.Üzerine siviyagi,yumusak margarini,ilave edip karistiriyoruz daha sonra sütü, ilave edip tahta kasikla karistiriyoruz.Unu eleyerek yavas yavas ilave ediyoruz,kabartma tozunu da eleyerek ilave edip tahta kasikla karistiriyoruz.kek kalibına kekimizi dokuyoruz.Kekin uzerine damla cikolatalari dokup kasigin sapiyla hafif icine itiyoruz,karistiriyoruz..önceden isittigimiz 170 c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisiriyoruz.

iliyinca servis yapiyoruz.

TUZLU MAHLEPLİ KURABİYE


BU TARİFİ BLOG UNU ZEVKLE TAKİP ETTİĞİ ZEHRA50 KARDEŞİMDEN ALDIM ÇOCUKLARIM ÇOK SEVDİ UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ

Malzemeler;

1 su bardagi siviyag

1 su bardagi margarin (ben tereyagi kullandim)200gr

1/2 su bardagi yogurt

1/2 su bardagi sut

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatli kasigi seker

1 cay kasigi tuz

1 kilodan 1 su bardagi eksik un

1 corba kasigi mahlep

üzeri icin hashas,susam

Yapilisi;

Hamur kabina unelenip ortasi havuz gibi acilir cok yumusak margarin,siviyag,yogurt,sut,yumurta aklari kabartma tozu,tuz,seker ve mahlep konup guzelce yogrulur yumusak bir hamur elde edilir hamur bir merdane yardimi ile 1 cm kalinliginda acilip kurabiye kaliplari ile kesilir uzerine yumurta sarisi syrylüp susam ,hashas serpilir önceden isitilmis 200c lik firinda alti ustü kizarana kadar pisirilir.soguyunca servis yapilir.

ELMA TATLISI

bu tarifi potakal ağacından alıp uyguladım yiyenler çok beğendi ve tarifini aldılar hafif bir okadar da lezzetli bir tarif kesinlikle tavsiye ederim ölçülerini siz kafanıza göre azaltıp arttırabilirsiniz şimdiden afiyet olsun

Malzemeler:

  • 9 adet elma
  • toz şeker
  • su
  • 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı kuru üzüm

kreması:

  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 kg süt
  • ocaktan indirince 1 yemek kaşığı margarin / tereyağı

Hazırlanması:

  1. Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın.
  2. Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın.Haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun.
  3. Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın.
  4. Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın.

HASANPAŞA KÖFTE

malzemeler

köfte malzemeleri:

    • 500g kıyma
    • 1 baş kuru soğan
    • 2 yumurta
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • tuz
    • karabiber
  1. püre malzemeleri:
    • 4-5 patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yumurta
    • yarım su bardağı süt
    • tuz,K.biber
  2. salçalı su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 su bardağı su

hazırlanması:

1. püre için patatesleri soyup, haşlayın. püre yapın. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleyin. yumurtayı ilave edip karıştırın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyun püreniz hazır

2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.(çukurları biraz derin ve büyük yapın pişerken kapanıyor) köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

3. fırından çıkarıpköftenin çukurlarına 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.

4. çıkarıp en son üstüne kaşar rendeleyip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına verin

AFİYET OLSUN