22 Eylül 2007 Cumartesi

sosisli şık poça




malzemeler:1 bardak ılık süt,1 bardak yağ,1kaşık toz şeker,1 kaşık tuz,1 paket yaş maya 2-3 tane sosis, 1 kaşık salça ,bir miktar dilimlenmiş kaşar peyniri,un,üzeri içinde;1 yumurta sarısı
yapılışı:ılık sütte mayayı önce iyice karıştırarak eritiriz ve bir kaç dakika bekleriz sonra yağ şeker ve tuz unun ilave ederiz yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor bu hamuru bir saat kadar mayalanması için üstü kapalı bir şekilde bekletiriz
ben tüm bu işlemi ekmek yapma makinasının hamur ayarı ile yapıyorum daha pratik oluyor
mayalanınca küçük parçalar koparıp yuvar lıyoruz tepsiye dizip üstüne yumurta sarısı sürüyoruz kızgın fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz

ayrı bir yerde sosisleri doğrayıp bir kaşık sulandırdığımız salça ile ocakta pişiriyoruz
poçalar pişince keskin bir bıçakla ortasını oyuyoruz hazırladığımız sosisler bu oyuğa koyuyoruz bir kaşıkta sosisin sosunda ilave ediyoruz en üstünede bir dilim kaşar peyniri yerleştirip kaşalar eriyene kadar fırında tutuyoruz özellikle çocukların zevkle yediği bir poça kesinlikle tavsiye edrim
AFİYET OLSUN

14 Eylül 2007 Cuma

HOŞGELDİN RAMAZAN

Bir Ramazan a daha erdik şükür ramazanda iftarlarda deniyeceğim yeni lezzetleri sizinle paylaşmak isterim vaktim oldukça yayınlamaya çalışacağım şimdilik cevizpare tatlısını yazdım ramazana tatlı bir giriş olsun diye bu tarifi sanırım zehra 50 den almıştım geçenlerde ikram olarak bir yere yaptım biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz ve iftar sofralarınızı süsler hepinize hayırlı RAMAZANLAR RABBİM dolu dolu geçirmeyi nasip etsin sofralarımız bereketli olsun

cevizpare

malzemeler:
125gr tereyağ
1çay bardağı sıvıyağ,
2yumurta,
2çorba kaşığı nişasta,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
2 su bardağı un ,
iri ceviz parçaları(benimkiler pek iri olmasada: ) )
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su,
2-3 damla limon suyu
Yapılışı: yumuşak tereyağı ,sıvı yağ,pudra şekeri,nişasta, 1 yumurtanın tamamı diğerinin beyazı(sarısı üstüne sürülecek),vanilya,kabartma tozu,ve un yumuşak bir hamur yapılır.10 dk kadar dinlendirilir;daha sonra yuvarlak bezeler yapılır ve tepsiye dizilir bütün bezelerin üstüne iri ceviz parçaları yerleştirilir yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir

Şerbeti;önceden hazırlanır su ve şeker kaynatılıp biraz koyulaşması sağlanır indirmeye yakın limon ve vanilya ilave edilip kapatılır şerbet soğutulur,fırından çıkan sıcak tatlının üstüne dökülür (şerbet soğuk tatlı sıcak oacak) afiyet olsun