27 Temmuz 2007 Cuma

pizza


portakal ağacından aldığım bu tarifi dün akşam denedim çok severek yedik umarım sizde beğenirsiniz
malzemeler:20gr yaş maya(1 küçük paketin yarısı)1tk tuz ,1tk,şeker,1 su bardağından az eksik ılık su2,5 bardak un,100 gr yumuşamış margarinüzeri için: 1 kaşık domates salçası 1 kş salça,1\2 çay bardağısu,200 gr rende kaşar peynir,2-3 tane halka kesilmiş siyah zeytin,2-3 tane biber,2 tane sosis,yarım kangal sucuk,2 tane kabukları soyulup halka halka doğranmış domates zevkinize ve isteğinize göre malzemeler değişebilir
yapılışı: maya ılık su tuz şeker yağ ve un u katarak çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz
ben bu hamuru ekmek yapma makinesinin hamur hazırlama bölümüyle yaptım çok rahat oldu hemde ağzını kapatıp mayalatmam gerekmedi kendi mayaladığı için ama elde yapanlar mutlaka hamuru yoğurduktan sonra ağzını sıkıca kapatıp ılık bir yerde 20 dk kadar mayalatmaya bırakmalılar
yada ekmek hamuruda kullanabilirsiniz
mayalandıktan sonra yaklaşık 32 cm lik yuvarlak tepsiye elimizle yaydırıp hamuru yerleştiriryoruz( bu yerleştirme işlemi rahat olması için elinizi ya su yada yağ ıle ıslatıp ta yapabilirsiniz)üstüne slça ve ketçağ karışımını sulandırıp bir fırça yardımıyla sürüyoruz kaşar hariç tüm malzemeleride üstüne yaydırıp 175 derece fırına veriyoruz pişmesine az kala çıkarıp üstüne kaşarda serpiyoruz kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında tutup çıkarıyoruz sonra da afiyetle yiyiyoruz : )

kumpir


nefis tam anlamıyla gerçek kumpire benziyor diyebilirim denemenizi şiddetle tavsiye ederim
ben bir kınada yedim ve çok hoşuma gitti burdan tarifi aldığım miraç kardeşimede teşekkür ederim

malzemeler:7-8 tane haşlanmış ve püre yapılmış patates,200 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri,2 kaşık tereyağ,amerikan salatası(ben bunu 1 tane konserve garnitür ,2-3 tane salatalık turşusu,2-3 tane sosis ve yeterince mayonezle evde hazırlıyorum)üstü için mayonez ve ketçap,tuz karabiber

yapılışı:önce haşlanıp ezilmiş patateslerin içine kaşar peyniri , tereyağı ,tuz ve karabiberini katıp iyice karıştıralım(not:patatesler sıcakken olursa daha iyi oluyor)

bunu bir tepsiye yaydıralım üstüne amerikan salatasını koyup onuda yayalım daha sonra önceden ısıttığımız fırına verip 5 dk kadar fırında tutalım,daha sonra fırından çıkarıp üstüne ketçap ve mayonezini şekilli bir şekilde koyalım tekrar bir 5 dk daha fırına verelim ve sıcak sıcak servis yapalım yiyenlerin kesinlikle bayılacağı bir kumpir oldu AFİYET OLSUN

mantar kurabiyesi




nalan ın kurabiye sini mantar şekli vererek dün akşam denedim bu sefer içine ceviz de kattım kurabiyenin üstündeki şekli ise su şişşelerinin kapaklarından birirni kakao ya bulayarak yaptım umarım beğenirsiniz

16 Temmuz 2007 Pazartesi

nalan' ın kurabiyesi


hafta sonu yazlıktaydık ve dayı kızımız nalan da marifetli elleriyle bize bu nefis kurabiyeleri hazırlamış eline sağlık nalan bir tane alan bir kaç tane daha yedi sizinde beğeneceğinizi umuyorum
malzemeler:1paket 250 gr lık yumuşamış margarin,2 su bardağı nişasta, 2 su bardağı un (yumuşaklığına göre 2,5 da olabilir),5 çorba kaşığı pudra şekeri,üstü için pudra şekeri ve tarçın
yapılışı:tüm malzemeler karıştırılıp hamur elde edilir şekillendirilip 170 -180 derecelik sıcak fırında üstü kızarmadan pişirilir fırından çıkar çıkmaz tarçın ve pudra şekeri karışımına bulanırAFİYET OLSUN

9 Temmuz 2007 Pazartesi

tepside nefis kek



bu benim uydurduğum acil yaptığım keklerden biri çok beğenildiği için paylaşmak istedim

malzemeler:3 yumurta,2 su bardağı şeker,1 çay bardağı süt ,1 çay bardağı yoğurt,1 su bardağı çiçek yağ,yarım su bardağından az fazla iri çekilmiş ceviz ,1 kaşık tarçın,1 bardak kuru üzüm aldığı kadar un(yaklaşık dört bardak ),1 paket kabartama tozu isteğe bağlı vanilya

yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılr sırasıyla süt ,yoğurt ,yağ , tarçın ,un ,kabartma tozu ,en son cevizle ,üzüm ilave edilip iyice tahta kaşıkla karıştırılıp yağlanmış fırın tepsisine dökülür 170-180 derce fırında pişirilir AFİYET OLSUN

karışık soslu kızartma



yaz günlerinde en çok yaptığımız yemek hele bu şekilde soslu çok lezzetli oluyor

malzemeler:aslında malzemeler isteğe bağlı değişir ama özetle şunlar olabilir
3-4 orta boy patates ,3-4 kabak,2 patlıcan,yarımkg biber,1 bardak yoğurt ,2-3 kaşık mayonez, 2 kaşık salça,2 kaşık teryağ(yada sıvıyağ )
yapılışı: pattates patlıcan kabak ve biberleri küp küp doğruyup yağda kızartıyoruz yağını iyice süzdürdükten sonra bir kaba alıyoruz ayrı bir yerde yoğurdu mayanozle güzelce çırpıyoruz bu hazırladığımız karışımı kızartmaların üstüne döküyoruz
bir tavada da yağı salçayla kavuruyoruz (yağ ile salçanın iyice karışması için az birşey su ile açarsak iyi olur) bunuda yoğrt soslu kızartmanın üstüne gezdiriyoruz hımmmm AFİYETLE YİYİYORUZ : )

mantarlı patates









bu oktay ustanın tariflerinden biri çok lezzetli ve değişik bir tarif eşim , komşularım hatta çocuklar bile çok sevdi görüntü olarakta sofrada çok şık duruyor ramazanın yaklaştığı şu günlerde etin yanına yapabileceğiniz şık ve lezzetli bir yemek misafirlerinizin çok hoşuna gidecektir








malzemeler: 1 kavonoz konserve mantar,1 tane orta boy soğan 2 tane etli kırmızı biber ,5-6 tane büyük boy batates,1 kase kaşar peyniri rendesi,2 -3 kaşık tereyağ,4-5 kaşık zeytinyağ,tuz karabiber




yapılışı:patatesleri önce haşlıyoruz onlar haşlanırken diğer yanda mantarları küçükse ortadan ikiye irice ise dörde bölüyoruz bir tavaya önce yağı sonra mantarları sonrada küp küp doğradığımız soğanları en sonda uzun uzun doğradığımız biberleri atıp kavururyoruz bu işlem 10 dk kadar sürüyor


diğer yanda haşladığımız patatesleri kabuklarından ayırıp sıcakken püre haline getiriyoruz içine tuz karabiber ve isteğe göre diğer baharatlarla tatlandırıp borcama bastırarak yerleştiriyoruz










yerleştirdiğimiz patateslerin üstüne teryağımızdan azar azar katı olarak koyuyoruz onun üstünede mantarlı harcımızı döküyoruz en üstede rendelenmiş kaşarpeyniri serpip fırına veriyoruz 5- 10 dk kaşarlar eriyene kadar fırında tutup sıcak sıcak servis yapıyoruz AFİYET OLSUN

5 Temmuz 2007 Perşembe

hünkar beğendi

,


















malzemeler:400 gr kuzu kuşbaşı,4 tane patlıcan,1 orta boy kuru soğan,1 tane limon,75 gr margarin,tuz karabiber,1çorba kaşığı domates salçası

beşamel sos için:500gr süt,1,5 fincan un,1/4 paket margarin

yapılışı:bir çatal yardımıyla çeşitli yerlerinden deldiğimiz patlıcanları ya ocakta yada fırında közliyelim diğer yanda margarini tencere koyup eritelim ince ince kıydığımız soğanları ilave edip pembeleştirelim sonra üstüne etleri ilave edelim etler suyunu çekinceye kadar kavuralım etler suyunu çekince 1-2 dakika daha kavurup salçasını baharatını ilave ederek karıştıralım az miktar su ilavesi ile etleri pişirelim

pişirdiğimiz patlıcanları kabuklarını soyup içinde limonlu su olan kapta soyma işlemi tamamen bitene kadar bekletelim sonra robottan geçirip püre yapalım

başka bir kapta unu margarin yağında sarartmadan kavurup içine sütü ilave edelim boza kıvamına gelinceye kadar pişirip içine püre haline getirdiğimiz patlıcanlarıda ilave edelim tuzunu ve karabiberini de atıp tatlandıralım koyu kıvama gelene kadar pişirelim

servis tabağına bir porsiyon beğendiden koyup ortasına da eti koyup servis yapalımAFİYET OLSUN

basit kurabiye



çok basit ani bir misafir geldiğinde kolayca yapabileceğiniz bir kurabiye tarifi kapalı kapta uzun sürede muhafaza edilebilir üzerine ben şeker ve ceviz karışımı koydum siz fındık yada daha farklı şekilde de süslüyebilirsiniz




malzemeler:1 tane 250 gr lık katı yağ(yada tereyağ daha lezzetli oluyor oda sıcaklığında olacak),1 yumurta (sarısı içine akı üzerine),1 çay kaşığı karbonat,12 yemek kaşığı toz şeker,1 çay bardağı yoğurt,aldığı kadar un


üzerine:1 çay bardağı şeker (isteğe bağlı üst malzeme değişebilir)


yapılışı: yumurta akı hariç tüm malzemeleri harmanlıyoruz hamur biraz zor toparlanabilir yağ yumuşak olursa daha kolay olur her zamanki gibi kulak memesi yumuşaklığında olacak ceviz büyüklüğünde az daha büyük parçalar koparıp elimizle şekillendiriyoruz daha sonra önce yumurta akına daha sonrada şekere bulayıp tepsiye diziyoruz aralıklı dizelim çünkü oldukça genişliyor 170-180 derece fırında üstü kızarmamasına dkkat ederek pişiriyoruz AFİYET OLSUN

2 Temmuz 2007 Pazartesi

içli tatlı



bu tarifide bloglar arasında dolaşırken gördüm ve yazmışım ama blog sahibinin ismini kaydetmemişim : ( ama tatlı çok hoş ve lezzetli yanına kaymakla muhteşem bir tat dikkat edilecek husuz içini bolca doldurmak hem lezzetli hem şerbetli hemde baklava yapamayanlara alternatif : )

Malzemeler: (22 adet)
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200g odasıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:
1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
yarım limonun suyu
Yapılışı;
Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun.(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
hamuru 10 dakika dinlendirin.
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok.
önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.

mayonezli tavuk salatası



geçen gün arkadaşlarıma yaptığım ve çok beğenilen bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum bunu portakal ağacından alıp denedim ve tek kelimeyle harika oldu herkes tarifini aldı diyebilirim : )değişik bi salata tarifi arıyorsanız bu tam size göre


Mayonezli Tavuk Salatası 6-8 kişilik

Malzemeler
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet salatalık
2-3 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1-2 kaşık yoğurt
1 kase mayonez
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
pulbiber
Hazırlanması
Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.
Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın.

Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.
Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.
AFİYET OLSUN