21 Haziran 2007 Perşembe

elmalı gül kurabiye



HAMURU:250 GR(1 paket)yumuşamış margarin,1çay bardağı yoğurt,3 su bardağı un,1paket kabartma tozu,1 kahve fincanı pudra şekeri


İÇ MALZEMESİ:4 elma,1 kahve fincanı sarı üzüm,4 yemek kaşığı toz şeker


YAPILIŞI :önce içini hazırlıyoruz elmaları rendeleyip şekeri ve üzümüde katarak ocakta yumuşayana kadar pişiriyoruz

ayrı bir kaptada margarin yoğurt pudra şekeri kabartma tozu ve unu katıp yoğuruyoruz yoğurduktan sonra 5-10 dk dinlendiriyoruz sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle inceltiyoruz karşılıklı üç kenerını ortasını doğru kesip ortasına iç malzemeyi koyuyoruz kenarlarından ortaya doğru gül şeklinde kapatıyoruz 180 derecede üsütü kızarmıyacak şekilde pişiriyoruz üstüne pudra şekeri serpip servise sunuyoruz


ben içine yani hamuruna 1 çay kaşığı kadar kırmızı gıda boyası kattım bu şekliylede çok hoş oldu isteyen bu şekildede yapabilir AFİYET OLSUN

muhallebili kurabiye



muhallebili kurabiye

hamuru: 1 paket 250 gr lık katı yağ(dışarda bekletilip yumuşamış olacak)ve aldığı kadar un

muhallebisi: 2 su bardağı süt ,2 yemek kaşığı mısır nişastası,3 yemek kaşığı toz şeker

üstüne: pudra şekeri

yapılışı: önce muhallebiyi hazırlamamız gerekiyo soğuması için sütü şekeri nişastayı güzelce çırpıp ocağa alıyoruz orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz soğuyunca muhallebi iyice katı bir hale geliyor

ayrı bir kapta yağı un la birlikte yoğuruyoruz unu kulak memesi yumuşaklığında olana dek hamura ilave ediyoruz hamurumuz hazırlandıktan sonra ceviz büyüklüğünden az fazla parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ortasına bir tatlı kaşığı muhallebi koyup bohçe şeklinde katlıyoruz 175 derece fırında pişiriyoruz (üzeri kızarmıyacak) pişer pişmez üstüne bolca pudra şekeri serpip servise sunuyoruz yiyenlerin mutlaka ikinci defa isteyecekleri bir tarif bence mutlaka deneyin AFİYET OLSUN