27 Nisan 2007 Cuma

civciv salata


-6 adet orta boy patates,1 limonun suyu,Göz kararı zeytinyağı, Dolmalık üzüm,Maydanoz,Havuç,Tuz, karabiber. Patatesleri haşlayıp iyice ezin. İçine limonu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi koyup iyice yoğurun. Sonra patateslerden, önce ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top şekli verin. Ondan daha küçük top yapın. Büyük topun üzerine koyun. Gözlerine dolmalık üzümden koyun. Burnuna havuçtan ince bir parça kesip koyun. Kuyruk kısmına maydanozun bir yaprağını kuyruk görünümünde olacak şekilde koyun

22 Nisan 2007 Pazar

hurmalı kurabiye(nefis)

hamur malzemesi: 1 paket oda sıcaklığında margarin, yarım su bardağı nişasta, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ,1 paket vanilya ,yarım paket k.tozu ,aldığı kadar un
içine: çekirdeği çıkarılıp ezilmiş hurma not: hurmalarınızın durumuna göre ezmek gerekmeyebilir. yumuşaksa yada sıcak suda ıslatarak yumuşamasını sağlarsanız çekirdeğini çıkardıktan sonra doğrudan kullnabilrsiniz. hamur malzemesi aldığı kadar unla ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılıp içine hurma koyulur. kapatılıp yuvarlanır hafifi yassı bir şekil vererek tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 200 derece hafifi pempeleşinceye kadar pişirilir AFİYET OLSUN

paça


hayır o bildiğiniz çorbası olan değil arkadaşlar bu özellikle ramazanda yaptığımız sıcakcak yenen arnavutlara mahsus bir aparatif malzemeler: 3 kaşık un (dolu dolu) 3.5 kaşık yoğurt(dolu dolu) 2 yumurta 3 kaşık sirke et yada tavuk suyu üstüne: kırmızı biber ve bir parça tereyağ ve tavuk eti yapılışı :tavuk suyu hariç diğer malzemeleri rondodan güzelce geçiriyorsunuz sonra bir tavaya alıp içine et suyunu azar azar katıyorsunuz koyu birvam olanadek içine et suyu yada tavuk suyu katkısı yaparak pişiriyorsunuz muhallebi gibi koyu olacak ama sonradanda hafif koyulaşıyo bunuda unutmayın bir kaba döküyoruz üstüne teryapve kırmızı biber kavurup üstüne gezdiriyoruz en üstünede tiftiklenmiş tavuk eti serpip yiyiyoruz ay anlatırken bile ağzım sulandı ben çok severek yiyiorum ramazanda misafirlerim gelince mutlaka istiyorlar bakalım beğenecekmisiniz

19 Nisan 2007 Perşembe

katmer poaça




katmer poaça yı başka bir sitede görüp denedim çok nefis oldu sizede denemenizi tavsiye ederim
malzemeler:
1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)

20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı tozşeker

Aldığı kadar un

arasına: 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)100 gr beyaz peynir yada patates ıspanak..

yapılışı: Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim harika oldu hepinize afiyet olsun